Strona 1 z 1

Nazwij mnie

: ndz 24 kwie, 2011
autor: Gloinnen
Dzisiaj przemówić pragnę dźwiękami
pokornej partity.
Zanim się przestrzeń w dłoniach wypali.
otwieram prześwity
wśród chmur wędrownych. Widzę was wszystkich
- skruszone łuczywo -
roztrwonię ostatnie spóźnione iskry,
wołając o litość.
Może ktoś w końcu przetnie widnokrąg
skłębiony na szlaku
i jak piosenkę, jeszcze zieloną,
zaniesie mnie światu.