Strona 1 z 1

Trzy zbliżenia

: śr 20 lip, 2011
autor: Gloinnen
Trzy zbliżenia

1.
Wskazujesz trasy, szczeliny ciaśniejsze niż anus
i syfon, gdy jaskinia się dławi. Między fonią a strukturą znaku
rozpięte antypody łączą się naddźwiękowo
na fali
otulasz fosforyzującym planktonem.

Już wiesz. W pramowie drążysz imiona,
językiem wygładzasz skamieliny.

Już wiem. Ten znak. Twoja strona.

2.
Krótko.

To, co w zawieszeniu.
Tak można powiedzieć.
Spod stóp odpływ
wymywa słowa.


3.
Ostatnia próba. Frazom wyrosły parzydełka.
W przywiązaniu

jeszcze bliżej

prowadzisz.