Strona 1 z 1

falowanie

: pt 23 wrz, 2011
autor: Gloinnen
" Przez Raj wiosłować - przez Morza
Rozległość!
Byle przybić - tej Nocy - do Brzegu
Twojego!"

(E. Dickinson)


hojną ręką usypałeś wybrzeże
z okruchów obsydianu

między językami
mlekiem i miodem otwierają się estuaria

rozmywają bezdechy aż do dna
w macicy perłowej
wśród rozlanych godzin

nigdy dosyć


____________________
Glo.