Tempus fugit

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fryzjerka
Posty: 1008
Rejestracja: pn 27 gru, 2010
Lokalizacja: Małopolska
Kontakt:

Post autor: fryzjerka »

Zegar zadaje wciąż pytania
udziela szybko odpowiedzi
nie ma rozterek wątpliwości
on musi wciąż do przodu pędzić

jego pytania brzmią niewinnie
tik pyta stale aż jest nudno
tak odpowiada niestrudzenie
podążyć za nim raczej trudno

i tak od wieków czas ucieka
chociaż go przecież nikt nie goni
nagroda czeka na zuchwalca
który go zechce uspokoić

czasem zatrzyma się na chwilkę
zastygnie jakby oniemiały
tak mówią ci co są szczęśliwi
pierwszą miłością obłąkani