Limeryki

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fryzjerka
Posty: 1008
Rejestracja: pn 27 gru, 2010
Lokalizacja: Małopolska
Kontakt:

Post autor: fryzjerka »

Mój znajomy mieszkał blisko Krosna
nic dziwnego jego miłość do szkła rosła
miał flakony różne dzbany
przez rureczkę wydmuchane
tylko nocnik plastikowy został

***

Pan Wincenty mieszkaniec Krakowa
stary zwyczaj do dzisiaj zachował
karmi chlebem gołębie
/ precle trzyma w rezerwie/
niezłej kupki się ptaszków dochował