Strona 1 z 1

Tylko tyle

: pn 03 lut, 2014
autor: fryzjerka
Chciałabym razem z tobą
zobaczyć gwiazdkę pierwszą
strząsając śnieg z gałązki
wyszeptać myśl najśmielszą

a potem w białym puchu
wytropić ślad zająca
podziwiać kwiaty w oknach
nim stopią się od słońca

wydrapać się na Giewont
zjechać w dół z Kasprowego
pokłócić się na żarty
i nie pamiętać tego

w piwnicy trzymam narty
powinnam je wyrzucić
przecieram tylko szmatką
myślę, że kiedyś wrócisz
wspominam dzisiaj z łezką
te stare dobre czasy
gdy zima była zimą
za nami górski masyw