Strona 1 z 1

Antypowieść

: wt 09 sie, 2011
autor: Jan Stanisław Kiczor
ANTYPOWIEŚĆ

odmiana powieści współczesnej zrywającej z tradycyjnymi regułami tego gatunku; wprowadza eksperymentalną kompozycję, krzyżowanie planów przestrzennych i czasowych; ogranicza rolę narratora.


wg:
Wielka Encyklopedia Naukowa