Strona 1 z 1

Melika

: śr 10 sie, 2011
autor: Jan Stanisław Kiczor
Melika

- greckie określenie poezji, dziś nie stosowane. Poezja meliczna była wykonywana z towarzyszącą jej muzyką, śpiewana lub recytowana przy akompaniamencie fletu.








wg: Encyklopedia PWN