Strona 1 z 1

Akromonogram

: czw 01 gru, 2011
autor: Jan Stanisław Kiczor
Akromonogram (gr. ákron + monógrammos ‘jednoliterowy’) lit. wiersz, w którym końcowa litera wersu jest równocześnie początkową następującego po nim.



Hasło opracowano na podstawie „Słownika Wyrazów Obcych” Wydawnictwa Europa, pod redakcją naukową prof. Ireny Kamińskiej-Szmaj, autorzy: Mirosław Jarosz i zespół. ISBN 83-87977-08-X. Rok wydania 2001.

: czw 01 gru, 2011
autor: Mariola Kruszewska
Aha.

: czw 01 gru, 2011
autor: Barbara Bulerska
Wiersz ten ciężko się pisze i można pobawić się przy tym słowem. Ale zależy co kto lubi. Kwestia gustu.

: pt 02 gru, 2011
autor: Mirek
Barbara Bulerska pisze:Ale zależy co kto lub
ja nie lubię :mrgreen: