Strona 2 z 2

: ndz 20 lis, 2011
autor: Liliana
każdy dom ma swoją historię, daj Boże, żeby nie tak bolesną :rozyczka:

Re: w poniemieckim domu

: ndz 20 lis, 2011
autor: Piotr Podgórski
emde pisze: trzykrotnym znakiem
Przypomniały mi się heksy wieszane na ścianach domów w serii książek o Alvinie, pisarza Orsona Scotta Carda.

: ndz 20 lis, 2011
autor: Maria
Też mieszkałam w takim po-Niemieckim domu, trzeszczały wszystkie stopnie schodów, ale nie bałyśmy się ani w dzień, ani wieczorem. W drugim domu obok mieszkała rodzina niemiecka, dzieciarnia w naszym wieku, Jan, Gertruda - mieliśmy mnóstwo wspólnych tematów, ciekawi obyczajów i kultury wzajemnie się poznawaliśmy. Nie było między nami nienawiści. 2 km do szkoły podstawowej pokonywaliśmy cały czas coś opowiadając - to my im, to oni nam. Było fajnie.

: pn 21 lis, 2011
autor: Marcin Sztelak
Świetnie skrojone, temat przypasował mi bardzo, jako że niewiele sie o tym mówi, wypędzenie z tak zwanych ziem odzyskanych (swoją drogą to ciekawy kolokwializm) dalej jest uznawany za sprawiedliwość dziejową. A to co najmniej półprawda.

: pn 21 lis, 2011
autor: zawadowski
no, a ten jest w pełni OK, podoba się

:-)

: pn 21 lis, 2011
autor: MUFKA
Naiwna kłódka jest szpetna. :(