***

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ryszard
Posty: 201
Rejestracja: śr 24 wrz, 2008
Lokalizacja: na Podkarpaciu
Kontakt:

Post autor: Ryszard »

Znowu idę jak kiedyś przed laty
Znów spotykam bliskich sobie ludzi
Tej samej wiary takich samych myśli
Niesie nas pieśń amarantowa

Są z nami ci spod Kłuszyna
Spod Wiednia Chocimia Grunwaldu Kircholma
Dzierżymy wielką chorągiew Pamięci
Z Matką Najświętszą i krzyżem w koronie
Znów nie jesteśmy z królami w aliansach
Znów mamy dumę wypisaną w herbie

Myślałem nie ma już takich ludzi
Nie ma już ważnych spraw
Myślałem przepadło już wszystko
Nie miałem racji
Ocaleliśmy
Jesteśmy
Wzbieramy jak morze
Ostatnio zmieniony wt 19 kwie, 2011 przez Ryszard, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozdaję potrzebującym ( Chcesz - bierz ). Sporadycznie zabieram bogaczom.
Nie komentuję i nie wymuszam komentowania.
Janosik dla ubogich :)
Awatar użytkownika
Ryszard
Posty: 201
Rejestracja: śr 24 wrz, 2008
Lokalizacja: na Podkarpaciu
Kontakt:

Post autor: Ryszard »

Od strony formy rzecz ewidentnie niedopracowana , ale nie chce mi się w to bawić. Jeśli ktoś chciałby to zapraszam :).
Rozdaję potrzebującym ( Chcesz - bierz ). Sporadycznie zabieram bogaczom.
Nie komentuję i nie wymuszam komentowania.
Janosik dla ubogich :)
Tomasz Kowalczyk

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

"Od strony formy rzecz ewidentnie niedopracowana , ale nie chce mi się w to bawić. Jeśli ktoś chciałby to zapraszam :)."

To po co publikujesz niedoróbki?
jak Ci się nie chce dopracować, to mi się nie chce jej komentować.
Sugeruję na przyszłość nie lekceważyć Ogrodowiczów takim tekstem.
Awatar użytkownika
Ryszard
Posty: 201
Rejestracja: śr 24 wrz, 2008
Lokalizacja: na Podkarpaciu
Kontakt:

Post autor: Ryszard »

OK mogę nie, nie ma to jednak nic wspólnego z lekceważeniem kogokolwiek. To najzwyczajniejsze dzielenie się z ( jak mniemam :) Przyjaciółmi - gorącą myślą. Naturalnie można dopracować przekaz, ale czy wtedy nie straci on na świeżości ? Czy tego rodzaju temat w ogóle dzisiaj nadaje się do formatowania ? Nie wiem i mało mnie to właściwie obchodzi. Piszę kiedy mam na to ochotę i ani mi w głowie arcydzieła :)) a komentowania na prawdę nie wymagam. Serdeczności.
Rozdaję potrzebującym ( Chcesz - bierz ). Sporadycznie zabieram bogaczom.
Nie komentuję i nie wymuszam komentowania.
Janosik dla ubogich :)
alos
Posty: 851
Rejestracja: śr 09 cze, 2010

Post autor: alos »

A mi ię ten utwór wydaje wcale dopracowany
oczywiście jeśli chodzi o konwencję pięśni bojowej

Zastnawiam się bardziej co do jego treści, czyżby chodziło a aktualne
wydarzenia polityczno-społeczne w kraju ?
Postulowaną przez niektórych odnowę moralną narodu ?

tylko ta pieśń amarantowa sugerowałaby raczej lewicowe idee

hmmm..., ciekawe

Wesołych świąt życzę