tancerz nocy

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
lilak
Posty: 101
Rejestracja: pt 26 gru, 2008

Post autor: lilak »

z tancerzem nocy mrok zaklinam
gdy płomień świecy gra do taktu
przytulam usta blednie miraż
wybrańcu tańca blask mi zwiastuj

tancerzu nocy milkną słowa
oprawiam w kolię uczuć gesty
by stawiać kroki wciąż od nowa
miłości linie srebrem kreślę

ref: w granacie skryta ziemia
tętniąca wiruje krew
w godzinę przeznaczenia
na nowo pragnę cię mieć

w rozkosznej smudze cienia
oddechem spleciony sen
błogości chwile miewam
w ramionach nim wstaje dzień

tancerzu nocy trwa indygo
odpływa mroczna rzeczywistość
szczegóły znikły gdzieś za szybą
całujesz tulisz jesteś blisko

tancerzu nocy bladym świtem
kołyszesz zmysły rozbudzone
brzmi struna srebrna coraz ciszej
zasypia taniec i nas dwoje

ref : w granacie skryta ziemia
tętniąca wiruje krew
w godzinę przeznaczenia
na nowo pragnę cię mieć

w rozkosznej smudze cienia
oddechem spleciony sen
błogości chwile miewam
w ramionach nim wstaje dzień



http://www.wrzuta.pl/audio/g1GSS3Diy4/tancerz_nocy
Ostatnio zmieniony ndz 04 sty, 2009 przez lilak, łącznie zmieniany 1 raz.
"Słowa palą, więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta"-Jacek Kaczmarski


http://lilak-blue.blog.onet.pl/
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Jeśli można, prosimy o link do posłuchania. Może i o akordy...?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mariola Kruszewska, łącznie zmieniany 1 raz.
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
lilak
Posty: 101
Rejestracja: pt 26 gru, 2008

Post autor: lilak »

emde - a bardzo prosiem , już wklejam link :)
a gapa ze mnie :)
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez lilak, łącznie zmieniany 1 raz.
"Słowa palą, więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta"-Jacek Kaczmarski


http://lilak-blue.blog.onet.pl/