powroty

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Hanna L.
Posty: 2866
Rejestracja: sob 16 lut, 2013

Post autor: Hanna L. »

miłość wróciła
otwarcie i głośno

trzasnąwszy drzwiami
siadła miedzy nami

podała wino
burząc przytomność serc

odkurzyła słowa
niech zawrócą w głowach

spadła jak dojrzały deszcz
Ostatnio zmieniony sob 10 sty, 2015 przez Hanna L., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Hanna L. pisze:Burząc przytomność serc
Odkurzyła słowa
Niech zawrócą w głowach
Spadła jak dojrzały deszcz
A gdyby zamienić kolejność -

spadła jak dojrzały deszcz
odkurzyła słowa
niech zawrócą w głowach
burząc przytomność serc


- wychodzi druga zwrotka wiersza całkiem sympatycznie zrymowanego. :-)
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde