Strona 1 z 1

przed ...

: sob 04 paź, 2008
autor: Anonymous
przed ...







ciszą na ostrzu noża
liczę chwile jak barany
raz dwa
sto

przecież nie popchniesz

mam jeszcze tyle szalików
do okręcenia

zimno na ustach
kiedy milczę

zasłuchany

"jaki śmieszny jesteś pod oknem,
gdy zapada chłodny zmierzch,
a nad miastem chmury ogromne,
i za chwilę pewnie będzie padał deszcz..."




Łódź.03.10.2008.

: sob 04 paź, 2008
autor: Tomasz Kowalczyk
Ciekawy przykład parowskiego anorektyzmu. Wiersz zaintrygował...

[quote=""P.A.R.""]"jaki śmieszny jesteś pod oknem,
gdy zapada chłodny zmierzch,
a nad miastem chmury ogromne,
i za chwilę pewnie będzie padał deszcz..."[/quote]

Cytat z Ewy D. wydaje mi się zbyt długi w stosunku do wiersza. A gdyby tak przytoczyć tylko jeden wers?

Pozdrawiam

Tomek

: sob 04 paź, 2008
autor: Abi
ciszą na ostrzu noża
znam taką...,
ale wtedy nie uciekam się do liczenia baranów,
a może powinnam :hm:
mam jeszcze tyle szalików
do okręcenia

zimno na ustach
kiedy milczę

zasłuchany
tym razem ja napiszę, to co Megi pod moim wierszem
ten fragment, to dobra miniaturka

zióbki
Abi

: ndz 05 paź, 2008
autor: Mariola Kruszewska
Cisza przed burzą? Wyczuwa się napięcie, odgaduje niedogadanie, czuje chłód.

: ndz 05 paź, 2008
autor: Łucja Kucińska
Pawle, ja widzę ten wiersz i tego biedaka pod oknem,

Ps. Chyba mi się udzieliło, zaczęłam pisać wiersz od cyt.

" zapomniałam twoje oczy
zapomniałam twoje usta
nasza ścieżka pod sosnami stoi pusta"


Pozdrawiam