gdzie kurczy się koniec

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stokrotka
Posty: 244
Rejestracja: ndz 28 wrz, 2008
Lokalizacja: z zakamarka
Kontakt:

Post autor: Stokrotka »

gdzie kurczy się koniec
a zaczyna prawda
utkwiłam na zawsze

krople gestów
iskry wspomnień
niewidzialny świat

zanim płomień nocy zdławi
ostatni ślad twoich dłoni
a blask księżyca zmyje twój szept

zostań
opowiem ci moje serce
zaparzę herbatę
oddam płaszcz
na chwilę

za późno mnie kochasz
Hexe
Posty: 1170
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

... krople gestów ...



A co to jest ?
Ostatnio zmieniony sob 12 paź, 2013 przez Hexe, łącznie zmieniany 1 raz.
Maria
Posty: 7795
Rejestracja: ndz 05 wrz, 2010

Post autor: Maria »

Na pytanie tytułowe spróbuję odpowiedzieć żartem - we wrzeniu i nie tylko.
Natomiast w treści, podobnie jak Hexe mam trochę kłopotów.
Np. dla mnie jest nonsensem - blask księżyca zmyje twój szept. Ale mogę się mylić, dla kogoś innego może stanowić poezję.
Melduję, że przeczytałam ale bez zrozumienia. :rozyczka:
Awatar użytkownika
takisobie
Posty: 446
Rejestracja: sob 24 lis, 2012
Lokalizacja: DG
Kontakt:

Post autor: takisobie »

? :-\
opowiem ci moje serce
zaparzę herbatę
oddam płaszcz
na chwilę

za późno mnie kochasz :?
Tak sobie piszę.
https://www.facebook.comfeature=player_embedded
Awatar użytkownika
dama pik
Posty: 55
Rejestracja: pt 15 kwie, 2011

Post autor: dama pik »

ciekawie się zaczyna, ale wraz z "płomieniami nocy" wiersz
wkracza na bardzo niebezpieczne ścieżki, no ale cóż...milość