Zakazane pożądanie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
australijka
Posty: 79
Rejestracja: pt 12 paź, 2012

Post autor: australijka »

Zechciej unieść głowę - spojrzeć prosto w oczy,
a zasłona wstydu opadnie na ziemię.
Kruchość twego ciała w pokorze obejmę,
a najczystsza miłość wypełni niedosyt.

Zdejmę śmieszną maskę, którą skrywasz w dłoniach,
aby nie sądzono, że się bratasz z cieniem.
Nagość w swoim pięknie na piedestał wzniosę,
Eden ją podziwiał, ja się jej - pokłonię.

Pachniesz świeżym kłosem w ukrytym pragnieniu,
odczytam je z twarzy, utkwionej w niebycie,
żeby znów, na nowo - pławić się w zachwycie,
a to, co zakryte - niech wyjdzie z półcieni.

Daruj mądrość mędrcom, a mnie płochą miłość,
aby zjednoczyła dwa ciała wstydliwe.
Niech się złączą w jedność ludzkie dusze czyste
i urodę ciała przed światem odkryją.


(efektowny obraz - zakazem pożądań)

*zakazane pożądanie - tytuł ten nosiła galeria obrazów
Ostatnio zmieniony śr 25 sty, 2017 przez australijka, łącznie zmieniany 1 raz.
australijka
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7903
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

A po raz drugi wygrzebałem z cienia bo przed chwilą gdzie indziej .
I zdanie mam takie jak gdzie indziej .

Z ukłonami L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Mariusz
Posty: 3238
Rejestracja: wt 30 wrz, 2008
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Mariusz »

Tutaj, to nie gdzie indziej... i wbrew pozorom jest widziane. Pracy nigdy nie za dużo, byle nie do bólu. Pozdrawiam serdecznie. :rozyczka:
każdy komentarz uczy