Strona 1 z 1

Return

: śr 20 wrz, 2017
autor: Leon Gutner
W całym ciężkim wieczorze
nie trać bardziej niż możesz
niczego

bądźmy czyści i kwita
tylko więcej nie pytaj
dlaczego

zatrzymałem się w tobie
jak poeta nie człowiek
zbyt chciwie

gdy rozbierasz mnie z rymów
słowa zawsze dotrzymuj
łapczywie

możesz ulec i przegrać
smutną duszę rozebrać
do zera

albo ciągle się łudzić
że snu nocą nie zbudzi
Hetera

nie trać więcej niż skłamiesz
ucz krew chwili na pamięć
a potem

oddaj to co porzucisz
bo już nigdy nie wróci
z powrotem

: śr 20 wrz, 2017
autor: megi
Oszczędność w słowach, a pomiędzy ogrom treści. Wiersz do zamyślenia.

: czw 21 wrz, 2017
autor: Leon Gutner
Dziękuję Megi za zamyślenie :)

Z uszanowaniem L.G.

: pt 22 wrz, 2017
autor: maybe
Lirycznie, trochę nostalgicznie. I w ciekawej formie.
Leon Gutner pisze:ucz krew chwili na pamięć
Bardzo ładne. Pozdrawiam Leo :)

: pt 22 wrz, 2017
autor: Leon Gutner
Dziękuję May i pozdrawiam :-D :rozyczka:

Z uszanowaniem L.G.

: pt 22 wrz, 2017
autor: Tomasz Kowalczyk
Świetnie mi się Twój wiersz czytało.
Mam tylko drobną wątpliwość odnoszącą się do zwrotu"
Leon Gutner pisze:bo już nigdy nie wróci
z powrotem

W zaznaczonej frazie kryje się pleonazm.

Pozdrawiam

: pt 22 wrz, 2017
autor: Leon Gutner
Widać słabo się kryje skoro go ujawniłeś Tomku :-D
Przyjmuję ale idziemy dalej :-D
Dziękuję za czytanie odwiedziny i odkrycia.

Z uszanowaniem L.G.

: pn 25 wrz, 2017
autor: perełka
Cały urzekł- a 3 i 4 strofa to cały Ty Leonie :-D
loki chylę :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

: pn 25 wrz, 2017
autor: Leon Gutner
Dziękuję za poczytanie Perełce i ... całego Leona .

Z uszanowaniem L.G.