Strona 1 z 1

A jeśli

: pt 16 lut, 2018
autor: Julka
A jeśli

Smutne i niepokorne myśli codzienności
Jak ptaki na błękicie sfruwacie w nieznane
A w skołatanej głowie ciężka pustka gości
Tylko echo się miota od ściany do ściany

Kochane moje ptaki niegdyś kolorowe
bez waszych lekkich skrzydeł trudno radość schwytać
trudno się dogadywać z odpowiednim słowem
by jak potok płynęła treść w sercu ukryta

ułożona bezsilność na kojącej bieli
oczy tępo wpatrzone w sklepienie bez wyjścia
i dręczące pytania - czy inni wiedzieli
Jak się z tego wydostać nim cień znajdzie przystań

Jak zdruzgotane serce może śpiewać pieśni
co jak ptak poraniony ledwo się porusza
i tylko wystukuje – a jeśli, a jeśli?
Pewnego dnia ucichnie – ptakiem sfrunie dusza

: pt 16 lut, 2018
autor: Leon Gutner
Trzy pierwsze strofy jak dla Leona wyptaszone z mocnym wskazaniem na trzecią . Czwarta nieco odstaję ale i tak ładnie kończy wiersz .

Z przyjemnością L.G.

: pt 16 lut, 2018
autor: Wiesława Ptaszyk
Poruszający wiersz. Przeczytałam z zadumą :rozyczka:

: pt 16 lut, 2018
autor: perełka
i taką Julkę chętnie czytam :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

: sob 17 lut, 2018
autor: Julka
W. Ptaszyk pisze:Poruszający wiersz. Przeczytałam z zadumą :rozyczka:

Bardzo dziękuję, to tylko życie.

: sob 17 lut, 2018
autor: Julka
perełka pisze:i taką Julkę chętnie czytam :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
perelko kochana, ale wiesz, że tego typu wiersze nie wszyscy lubią.

Jednak warto przekazać to co się dusi w sercu, żeby było lżej.

Bardzo dziękuję za miłe słowo.

: sob 17 lut, 2018
autor: Julka
W. Ptaszyk pisze:Poruszający wiersz. Przeczytałam z zadumą :rozyczka:
Leo
dziękuję bardzo, jesteś zawsze z oceną, złą czy dobrą, ale to miłe.

: czw 22 lut, 2018
autor: babajaga
smutne wersy Julko, jednak wiersz godny uwagi
zatrzymał refleksyjnie na dłużej

: czw 22 lut, 2018
autor: australijka
Piękny wiersz Halinko. Przeczytałam ze wzruszeniem.

: wt 27 lut, 2018
autor: Julka
:rozyczka: Dziękuję wszystkim

: wt 27 lut, 2018
autor: Bożena
Z przyjemnością poczytałam :rozyczka: