Strona 1 z 1

Pokolenie za Baczyńskim

: pt 16 lut, 2018
autor: Pier Dułka
Żal nam się kłębi na ustach
jak smak niedojrzałych malin.
Czy to historia oszustwa?
Czy myśmy wolność przespali?

Czegóż wy jeszcze nad ranem?
Kroki po schodach to smutek.
To strach, że wszystko sprzedane
i w laur zwycięzców przekute.

Czegóż wy jeszcze po nocach?
Prawo to światła się nie bać.
Gdy usta prawdą wyzłocą
dusza szczęście wyśpiewa.

Ciężko spojrzeć do lustra,
gdy nic się w tunelu nie pali.
Czy wolność to dziecko oszusta?
Czy myśmy życie przespali?

: pt 16 lut, 2018
autor: perełka
Jedni przespali,inni przehulali, albo sprzedali...
a ile nas tyle odpowiedzi :rozyczka: :rozyczka:

: sob 17 lut, 2018
autor: Leon Gutner
Przepłynąłem z zadumą i przyjemnością .

Uszanowanie L.G.

: sob 17 lut, 2018
autor: Irena
Zamyśliłam się, nie wiem czy przespali, ale na pewno przegapili ważny moment...bo nic nie jest dane na zawsze. Wolność też.