Strona 1 z 1

Janowi

: wt 20 lut, 2018
autor: fryzjerka
Kiedy na klepsydrze napiszą Poeta,
mnie to więcej mówi niż wszystkie tytuły,
pojawia się człowiek wrażliwy, otwarty,
szukający prawdy, tak jak mało który.

Kiedy na klepsydrze napiszą Poeta,
wiem, ze świata ubył Ktoś naprawdę bliski,
ciężko się pogodzić z tym boskim wyrokiem,
chociaż pozostaną myśli, słowa, listy.

Czy to nie paradoks , że papier zostanie,
a Człowiek odejdzie na zawsze w nieznane,
niby tak się dzieje codziennie od wieków,
ale bardzo trudno pogodzic się z faktem.

Kiedyś Piotr Skrzynecki, wystosował apel
kochajcie poetów, bo nie żyją długo,
po namyśle stwierdzam, miał artysta rację,
każda śmierć przeraża i napawa trwogą.

: śr 21 lut, 2018
autor: biedronka basia
:rozyczka:

: śr 21 lut, 2018
autor: Wiesława Ptaszyk
:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

: śr 21 lut, 2018
autor: babajaga
:rozyczka:

: śr 21 lut, 2018
autor: Bożena
:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

: śr 21 lut, 2018
autor: Leon Gutner
:rozyczka:

: śr 21 lut, 2018
autor: Tomasz Kowalczyk
:rozyczka:

: czw 22 lut, 2018
autor: australijka
Poruszajacy wiersz, halinko. Smutno, jak "nasi poeci" odchodzą.

: ndz 25 lut, 2018
autor: australijka
Przykro żegnac poetę. A tym bardziej z naszego portalu. Niech odpoczywa w pokoju. Dobry, refleksyjny wiersz Halinko.

: pn 26 lut, 2018
autor: Liliana
:rozyczka:

: wt 27 lut, 2018
autor: maybe
:rozyczka: