Strona 1 z 1

Aeternitas manet

: śr 21 lut, 2018
autor: Gloinnen
Odszedłeś niespodzianie w zbyt zachłanną zimę,
i za twoim imieniem zatrzasnęła odrzwia
bezlitosna zadymka. Inne, głębsze życie
obiecuje ci nocą niewidzialna droga.
Wyplątany z zamyśleń, nie musisz już szukać
resztek sensu w chaosie, mądrości w pytaniach.
Nie ma żadnych tajemnic przed tobą ta pustka,
którą chciałeś odgadnąć przedwcześnie - na zapas.
Drażniłeś zwątpieniami mroczną nieskończoność,
dziś zaglądasz jej w oczy wesoło i butnie.
I na pewno w zaświatach masz ostatnie słowo,
gdy anielską kompanię zapraszasz na wódkę.

Lecz powracasz niekiedy, by w naszej pamięci
pisać ciszą i cieniem najdotkliwszy z wierszy.



21.02.2018
____________________
Glo

: czw 22 lut, 2018
autor: Latima
Witaj Żelazna, to aż takie wydarzenie musiało nastąpić, abyś wychyliła się ze słowem? I jak przedtem i jak zawsze trzymasz poziom, serdeczności , Glo!, La

: czw 22 lut, 2018
autor: Tomasz Kowalczyk
:rozyczka:

: czw 22 lut, 2018
autor: Liliana
Glo,
na takie słowa, na taki wiersz czekałam i cieszę się, że powstał.
Sama nie byłam (i nie jestem, póki co) w stanie niczego napisać.
Z wdzięcznością i podziwem, :rozyczka: Liliana

: czw 22 lut, 2018
autor: Lidia
:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka: :smutny:

: czw 22 lut, 2018
autor: Leon Gutner
Już podziwiałem . Podziwiam powtórnie .

Z uznaniem L.G.

: ndz 25 lut, 2018
autor: perełka
:rozyczka: :rozyczka:

: pn 26 lut, 2018
autor: Zasmucony
:rozyczka:

: pn 26 lut, 2018
autor: Ewa Kłobuch
:rozyczka:

: wt 27 lut, 2018
autor: maybe
:rozyczka:

: wt 27 lut, 2018
autor: Bożena
Jestem pod wrażeniem- przepiękny wiersz- :rozyczka: