Strona 1 z 2

Zimą na Saskiej

: śr 04 kwie, 2018
autor: Leon Gutner
Nie mogłem zostać może szkoda
a miejsca dla mnie uczyń więcej
bo stanę nagle w twoich progach
na moje szczęście i nieszczęście
o noc powinie mi się
noga

i tylko nie mów mi jak wracać
jak przybyć bo to już nie działa
w ten wieczór co odległość skraca
gubi się tętno wszelkich starań
to pewnie syzyfowa
praca

nie czekaj czytaj swoje wiersze
przed obiektywem moich oczu
fotograf pstryknie kilka streszczeń
przez które będzie można poczuć
jak człowiek łasi się do
więcej

a potem noc i moja ręka
na twoich biodrach nie dość silnie
i kilka wspomnień gdzieś w piosenkach
a później jeszcze trochę milczeń
którymi można ciszę
nękać

wciąż cierpkość na języku ostra
gdzieś na francuskiej w herbaciarni
w earl greya nadprzyjemnych hostiach
wiedziałem że tak mnie nakarmisz
znów na peronie trzeba
zostać

: śr 04 kwie, 2018
autor: perełka
Leo zaczarowałeś mnie ( szczególnie 3 strofą;-))

dziękuję :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

: śr 04 kwie, 2018
autor: niezapominajka
Bardzo :rozyczka:

: czw 05 kwie, 2018
autor: Wiesława Ptaszyk
Szczególnie trzecia i czwarta cząstka :rozyczka:

Pozdrawiam

: czw 05 kwie, 2018
autor: abandon
Bardzo przyjemny wiersz :)

: czw 05 kwie, 2018
autor: firletka.
Leon Gutner pisze:Nie mogłem zostać może szkoda
a miejsca dla mnie uczyń więcej
zamiast a* wstawiłabym lecz* jakoś dla mnie logiczniej:)

I przekaz i wykonanie trafia mi do serducha.

: sob 07 kwie, 2018
autor: maybe
Piękna tęsknota w ciekawej formie. Leo ostatnio zmienia formy :) Z korzyścią dla wierszy.

: pn 09 kwie, 2018
autor: Leon Gutner
Leo dziękuję za poczytanie refleksję i pozytywny odbiór .

Z uszanowaniem L.G.

: pn 09 kwie, 2018
autor: megi
Fajna forma i treść.

: wt 10 kwie, 2018
autor: Leon Gutner
Leon fajnie dziękuje Magi :-D

Z uszanowaniem L.G.

: wt 10 kwie, 2018
autor: Fred
Gdzieś już to czytałem.
Fajne! :-D

: wt 10 kwie, 2018
autor: Pan M
Leon może nie jest w olimpijskiej, ale bardzo dobrej formie, a poniżej zamieszczam ulubiony fragment wiersza:

nie czekaj czytaj swoje wiersze
przed obiektywem moich oczu
fotograf pstryknie kilka streszczeń
przez które będzie można poczuć
jak człowiek łasi się do
więcej

a potem noc i moja ręka
na twoich biodrach nie dość silnie
i kilka wspomnień gdzieś w piosenkach
a później jeszcze trochę milczeń
którymi można ciszę
nękać

Pozdrawiam serdecznie,
Stały czytelnik.

: śr 11 kwie, 2018
autor: Leon Gutner
Czytałeś Fredzie ale dziękuję za poczytanie i tutaj :-D

Oj Em :-D wierszy nie pisze się dla sportu . Nie trzeba olimpijskiej formy tylko venyyyy :-D

Z podziękowaniem L.G.

: czw 12 kwie, 2018
autor: księżycowa
Klimatycznie jak to u Leona. Bardzo ładny wiersz.

: pt 13 kwie, 2018
autor: Leon Gutner
Leon Lunie :rozyczka: :-D z podziękowaniem .

Uszanowanie L.G.