Mechanizm destrukcyjny

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łoboda
Posty: 276
Rejestracja: wt 20 cze, 2017
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Łoboda »

jesień jest trudna ale na pewno mądra
zrzuca zużytą zieleń jak wczorajsze grzechy
pochowane w krainie schowków i uników

obecny szum w uszach nie ma nic z tamtego
trochę za późno to wszystko wraca
zesztywniały kark prawdę już przytłacza

niepewnością której nie potrafimy odrzucić
ani wypuścić uwięzionej gnijącej już winy
pamięć nie zawraca gasi kolejne latarnie

jeszcze zgrabiamy liście ogarniamy myśli
w siwym smogu wije się wczoraj przedwczoraj
aż wścibskie wrony wydrapią sensacyjne kąski
niezapominajka
Posty: 778
Rejestracja: pn 12 mar, 2018

Post autor: niezapominajka »

"zrzuca zużytą zieleń jak wczorajsze grzechy" - świetne porównanie :rozyczka:
Awatar użytkownika
Łoboda
Posty: 276
Rejestracja: wt 20 cze, 2017
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Łoboda »

Dziękuję. :rozyczka: