Strona 1 z 1

krótki wiersz o bezkresie

: pt 13 lip, 2018
autor: Pier Dułka
Jest we mnie wyryta głęboko
tamta ścieżka z tobą donikąd,
w której radość budziła niepokój,
że ostatnią być może muzyką.

Jest wycięty smutek pod żebrem
jak dwa serca w korze bukowej,
które zrosły się harde i gniewne,
a nie zdążył wyrosnąć z nich człowiek.

I są ludzie tlumni szaleni,
którym młodość i miłość nie służy.
Tylko nie ma we mnie zieleni,
bym cię umiał jeszcze obudzić.

: pt 13 lip, 2018
autor: Leon Gutner
Dwanaście wersów a miałem ciarki :-D
To prawdziwa sztuka zrobić ciary czytelnikowi dwunastoma wersami .

Z uszanowaniem L.G.

: sob 14 lip, 2018
autor: perełka
u mnie podobny odbiór do Leonowego, :rozyczka: :rozyczka:

: sob 14 lip, 2018
autor: niezapominajka
:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka: