Strona 1 z 1

krótki sen o poezji

: sob 14 lip, 2018
autor: Pier Dułka
Jesteś deszczem i słońcem,
gdy dniem jesteś jak nocą,
i tylko nie wiem po co
kij ma dwa końce.

Roznosisz ludziom słowa
na strzępy i od biedy,
i tylko nie wiem kiedy
chcesz nas zbudować.

Przychodzisz poniewczasie
czcigodnie chybotliwa
jak ogień na parnasie,

gdy wiara ledwo żywa
w imieniu moim własnym
Jakże cię dziś nazywać?

: sob 14 lip, 2018
autor: perełka
chyba literówka-
czy nie miało być- jak ogień na parnasie?

podoba się :-D :rozyczka: :rozyczka:

: sob 14 lip, 2018
autor: Pier Dułka
dziękuję

: sob 14 lip, 2018
autor: Leon Gutner
Solidny Pier choć w krótkim śnie .

Z przyjemnością L.G.