Strona 1 z 1

zaniemówienie

: ndz 15 lip, 2018
autor: Pier Dułka
Jesień nam przyszła trochę wcześniej.
Na parapecie zdycha kwiatek...
Czy ty zielenią jego jesteś?
Czy może jego całym światem?

Po szybie się ścigają krople,
pieni się deszczu origami
tak jak byś dała szczęściu w mordę
malując uśmiech pastelami.

A na śmietniku wróbel liże
po twoim kocie cięte rany...
Czy byłaś jego pierwszym krzyżem?
Czy też ostatnim zakochaniem?

W kałuży topi się stonoga,
wiatr na ratunek liście niesie...
Nic się nie stało moja droga
to tylko wcześniej przyszła jesień.

: ndz 15 lip, 2018
autor: Leon Gutner
Genialne .
Uwielbiam takie formy klimaty tematy i takie ułożenie myśli .
Znów miałem ciarki .

Z uszanowaniem L.G.

: pn 16 lip, 2018
autor: Irena
Zaniemówiłam, cudnie piszesz :rozyczka: