Strona 1 z 1

Falsyfilis

: śr 19 wrz, 2018
autor: Florian Konrad
The candles in my candelabra
Burning hellishly, hellish hell
Roky Erickson Burn the flames

scharakteryzuj mnie jedną zwrotką

- kłamstwo rozprzestrzeniające się drogą kropelkową
tomik zakaźnych wierszy, słowa napisane sokiem
nieegzotycznych owoców
(bywasz głupi i krótkowzroczny, przyznaj)

e tam. przesada. ciągle
uczę się zasad gry, wnikliwie studiuję ulotkę
dołączoną do opakowania (związek - lekarstwo
na niedobór myśli, słonawe panaceum
które szalenie łatwo przedawkować)

kiedyś będę dobry, zobaczysz
pojmę, że najważniejsza jest szczerość
(można aż tak zwariować?)

nieostra, jak kuchenny nóż
błyszcząca i polarna
prawda, w której można zamarznąć
czysta, niczym niepalny spirytus

jeszcze nie blaknę, brzmi horror rock
maszkary z nałogowo oglądanych
w dzieciństwie filmów o żywych trupach
tańczą w fioletowych płomykach

chłopiec boi się uczciwości
to brzydka i nudna bajka

jeśli przestanę być niegrzeczny
przyjdzie siwobrody, diabelnie poważny staruch
zajmie moje miejsce

lepiej codziennie wyrywać ostatnie kartki
starać się nie poznać morału

: czw 20 wrz, 2018
autor: Latima
świetnie poprowadzona myśl. Miejscami robi się słowotok ( p. ! i 2 strofa), ale reszta super, La