Strona 1 z 1

Ułan i dziewczyna

: pn 12 lis, 2018
autor: Zdzisław
Przed wojną panienka z przedmieścia Grudziądza
poznała ułana z „dupą jak z mosiądza”.
Chętnie poszła z nim na błonia,
Sprawnie wsadził ją na konia.
Po czasie o sprawstwo w sądzie go posądza.