Strona 1 z 1

***(nocą króluje)

: śr 27 lut, 2019
autor: Hexe
Nocą króluje
woal na ramionach
w prześwitach rodzą się wizje
nagość i skostniałe dłonie
fascynują archanioła

ja grzeszna wiem
modlitwa i praca
nie potrafię zbawić świata
więc paciorki różańca
zaciskają serce

młodość więdnie powoli
bruzdy orzą oblicze
ktoś sieje
nikt nie zbiera
kurczą się linie papilarne

na klasztornych witrażach

: śr 27 lut, 2019
autor: Tomasz Kowalczyk
Czy wiersz nie ma tytułu czy nosi tytuł "Bez tytułu"? Nie mam jasności...

Pozdrawiam

: śr 27 lut, 2019
autor: Hexe
Tomku zabrakło koncepcji, może coś wymyślę później.
Pozdrawiam

: śr 27 lut, 2019
autor: Tomasz Kowalczyk
To wstaw może w takim razie incipit.
Wiersz nie musi mieć tytułu, ale musi mieć podstawę do archiwizacji.

: śr 27 lut, 2019
autor: Fred
Wiersz intrygujący, chociaż nie z mojej bajki.

: śr 27 lut, 2019
autor: Leon Gutner
I z mojej bajki też nie ale zaciekawił i zatrzymał .
Coś w nim jest z pewnością .

Z uszanowaniem L.G.

: śr 27 lut, 2019
autor: Hexe
Tomku, Fredi, Leo
bardzo dziękuję za czytanie mojego fierszyka i podpowiedź.

Pozdrawiam


:rozyczka:

: pt 01 mar, 2019
autor: Liliana
Przeczytałam z ciekawością, Hexe.

Czy w poniższym nie powinno być wydzielone przecinkami słowo "grzeszna"?
Hexe pisze:Ja grzeszna wiem,
Pozdrawiam :rozyczka:

: pt 01 mar, 2019
autor: Hexe
Poprawione :)

Pozdrawiam