Strona 1 z 1

sezon na czereśnie

: ndz 14 kwie, 2019
autor: Pier Dułka
W zacisznym słoiku po ogórkach mieszkał wieczny chłopiec.
Sypial na dębowym liściu, który babcia zawsze dodawała dla zapachu i twardości.
Czasem wchodził na badyl po koprze, żeby pomachać pięknej dziewczynie z wyższej półki,
która śpiewała chyba wiersze w małym słoiczku po czereśniach.
Ktoś zgasił światło...
- Aby do jutra - pomyślał chłopiec, zwijając liść w poduszkę.
Przytulił się do nieusłyszanych wierszy,
które napisał tej zimy dla dziewczyny z wyższej półki
pachnącej czereśniami.

: ndz 14 kwie, 2019
autor: Irena
:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka: ......ładna ta bajowa opowieść :rozyczka:

: pn 15 kwie, 2019
autor: Fred
Od ogórków w słoiku do kompotu z czereśni droga ość daleka.
:mrgreen:

: wt 16 kwie, 2019
autor: Tomasz Kowalczyk
Zaskoczyłeś formą. Pozytywnie.

Pozdrawiam

: wt 16 kwie, 2019
autor: Lidia
:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka: