Strona 1 z 1

elegia zapomniana

: wt 03 gru, 2019
autor: Pier Dułka
zapalali ci dziewczyno
pod stopami nieba stos
otulali gęstą śliną
zadziwioną światem skroń

do was wszystkich
błyszczących brokatami
pretensji wielkich nie mam
spadną listki
na dziury pod strunami
jak zapomniany temat

ubabrali ci chłopczyku
brudną łapą pierwszy śpiew
osuszali na klęczniku
rozoraną w twarzy łzę

Do was wszystkich
mieszczących się w nawiasach
pretensji wielkich nie mam
spadną listki
na struny w kontrabasach
jak zagłaskana trema

zatrzymali cię człowieku
w twojej drogi pierwsze pół
i wcisnęli pod powieki
zapomnienia gęsty muł

do was wszystkich
milczących jak zaklęci
pretensji mieć nie muszę
spadną listki
w sumienie co się święci
i krwią się krztusi

: wt 03 gru, 2019
autor: Oremus
Brawura i błyskotliwość. Świetny!

: śr 04 gru, 2019
autor: perełka
jak widać czerpanie z mistrza daje znakomite rezultaty :rozyczka: :rozyczka: super!

: śr 04 gru, 2019
autor: Leon Gutner
Znakomita Elegia .
Leon pod dużym wrażeniem.

Z uznaniem L.G.

: sob 07 gru, 2019
autor: Irena
Wzruszający :rozyczka: