Morderca

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Hiacynt
Posty: 63
Rejestracja: sob 13 mar, 2021

Post autor: Hiacynt »

zabiłem pewną myśl
stawała się niebezpiecznym tworem
coraz mocniej uderzając w podwrażliwą strunę
zbyt wysokim tonem

z ciemnego niepokoju
nasłuchuję podejrzanych głosów
dusząc je na końcu gardła
ciężkim oddechem

mam tylko jedno życie
o niskim brzmieniu
dołuje ją przyszłość
wie że skończymy w jednym łóżku
z ledwo słyszalnym aaa…
i po wszystkim
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Tytuł wydaje się zbyt mocno sugerować w treść wiersza.
Sporo określników w tekście, które mocno wskazują barwę narracji.
Przekaz z pierwszych dwóch strof może się w zasadzie zmieścić w jednej.
Niewiele się dzieje, trudno skupić się na wątku, którego właściwie nie ma.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Hiacynt
Posty: 63
Rejestracja: sob 13 mar, 2021

Post autor: Hiacynt »

No cóż, może i racja, chociaż co do wątku to bym się nie zgodził.