klekot

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Ewa Kłobuch
Posty: 885
Rejestracja: śr 23 wrz, 2015
Lokalizacja: Ostrzeszów

Post autor: Ewa Kłobuch »

może zresztą nie czekam
chociaż do okna podchodzę
z nogi na nogę przestępuję

w rozpostartych ramionach
mieszczę wszystkie pojęcia
nie muszę ich rozumieć

odtąd jestem częścią czegoś większego
i pewnie mógłbyś mnie dostrzec
ale oczy masz odwrócone

i ciężko ci chcieć jak mnie wierzyć
przy akompaniamencie klekotek
wypierających dzwony
Chciałam dobrze, a wyszło jak zwykle.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7875
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Wiersz mi dzwoni i klekocze. Przyjemnie.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1361
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Nie rozumiem, dlaczego w pierwszej zwrotce występuje szyk przestawny. Przecież on nic nie przekazuje. Moje wątpliwości budzi również celowość użycia spójników w ostatnich strofach.
:rozyczka: