Nieuleczalne

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7888
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Wyrwij wybierz więcej z chwili z za zasłony
znanych chronologii wytrwałych ustaleń
jeśli nic nie stracisz nie dostąpisz wcale
zaśniesz by odpocząć zbudzisz się zmęczony

trwaj odważnie zalśnij i znikaj z uśmiechem
kpij sobie do bólu z podobnych zbieżności
po co to staranie żeby coś uprościć
kroki gdzieś na schodach bezbolesnym echem

sok z limonki czasu który prosto w oczy
pryska nie zamykasz lecz mrużysz powieki
on z całego było świetnie cię uleczy
nikt cię już nie wzruszy nie dasz się zaskoczyć

to choroba ale zapomniałeś dawno
że gdy wyzdrowiejesz będzie obok ciebie
wybudzi by drążyć po co tego nie wiesz

bo w nieuleczalnych zmiennych porach roku
wiecznie rozpieszczanie kaprysy umizgi
nie martw się o wszystko

pstryk i już po wszystkim
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4451
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Myślę, że nie ma chorób nieuleczalnych. Chodzi przecież tylko o stan wiedzy. Często nie potrafimy wyleczyć, więc wyrywamy z korzeniami, zamiast chwilę pomyśleć...

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7888
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Bardzo istotna refleksja Tomku.
Nie ma chorób nieuleczalnych i należy myśleć.

Z podziękowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Vestka
Posty: 336
Rejestracja: sob 25 sty, 2020
Lokalizacja: Krk

Post autor: Vestka »

To nie choroba...ale dzięki za inspirację. Oby starczyło nam wszystkim odwagi tak skakać w doświadczenie! :rozyczka:
Mrrrrrr
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1361
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Każde wspomnienie jest nieuleczalne. Tylko że jedne są chorobami, inne zaś błogosławieństwem, które pozwala przetrwać.
:rozyczka:
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7888
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Z podziękowaniem za czytanie czas i obecność dla Ves i Corti.
Samych dobrych przetrwań i doskonałych doświadczeń. :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "