Puste miejsce

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
felicja
Posty: 371
Rejestracja: pn 19 kwie, 2021

Post autor: felicja »

Mieliśmy skryć się w chatce z piernika
lecz piernik diabli wzięli
czas miał obsypać nas złotym pyłem
pył ściął się w proch zamienił

Miało być pięknie wzniośle wesoło
wszak wszyscy tak życzyli
szeptałeś: kocham lecz każdy może
czasami się pomylić

Zliniała jodła za oknem musiał
skulony dzień posiwieć
dzwoneczki ścichły śpiew skrzypiec strugi
dżdżu wmyły prosto w niwecz

Nie dla nas właśnie rozbłyska gwiazda
czułością aż drży ziemia
jest radość której nikt nie wypowie
niestety nas tam nie ma
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Bardzo przyjemny wiersz bardzo przyjemnie odczytany i zapamiętany :-D

Z ukłonami L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
felicja
Posty: 371
Rejestracja: pn 19 kwie, 2021

Post autor: felicja »

Oo dziękuję pięknie za odczytanie i zapamiętanie. :-D