Astronom

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Andy3646
Posty: 6
Rejestracja: czw 03 gru, 2015
Lokalizacja: Ruda Śląska

Post autor: Andy3646 »

Mała kometa, co gna gdzieś przez świat
Powstała z mroku i światła gwiazd

Widziała ludzi, ich myśli i domy
Lecz tylko astronom nad wyraz spragniony

W ognisko lunet złapać ją może
Wiec pędzi ogonem błądząc po torze

I zdarzy się chwila, gdy słońce łakomie
Jej szepnie po cichu – chodź do mnie...

Rozpina kruszynka swój warkocz na niebo
Lecz słonko już w tył daleko pobiegło

Miliony lat świetlnych przygaszą jej blask
Gdy wreszcie po trudach nadejdzie jej czas

Być może przed końcem dni dowie się
Czy był gdzieś w dali na świecie

Astronom
Co
Lubił
Komety
....
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Nie tylko lubił, ale i ujawnił drogę. Pozdrawiam.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4451
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Zwracają uwagę dobrze skonstruowane rymy. To dobra podstawa, aby zbudować ciekawą treść.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.