Akwen

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Hexe
Posty: 1151
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

Akwen


głęboko
po pas po szyję
zanurzałam doznania
różowy kobierzec tracił fason
chciwość
zyskała urodę

długie łodygi rysowały
wodne wstęgi na asfalcie
kierowcy tracili fason
a my jak anioły
w barwnych aureolach
kroczyłyśmy

niosąc
ciężar jeszcze żywy
duma kipiała
przez trzy kilometry
przed domem oko matki
skarciło cały świat

nigdy nie zniszczę
nenufarów

24.02.2024
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Klimat do zanurzenia więc zanurzyłem neuronki z przyjemnością.

Ukłony L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Hexe
Posty: 1151
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

LEO - dziękuję i pozdrawiam :-D