Kasyno

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Marek
Posty: 182
Rejestracja: pn 16 sty, 2023

Post autor: Marek »

do opuszczonej sali kasyna
na sto trzynastym piętrze
chciał wysłać list mój nieprzyjaciel


więc nie w to miejsce gdzie byłem

sto trzynaste nie było dla mnie

incipit "mój przyjacielu" nie odpowiadał prawdzie
nawet nie znaliśmy się bliżej

jego złośliwość była przysłowiowa

"o trzeci dyrektor filharmonii
mały człowiek to i mały samochód"

to o mnie do mnie
nie byłem nawet pracownikiem
i lubiłem niewielkie pojazdy

teraz ma pokój na siódmym piętrze
oddziału onkologii i moje wybaczam

(motto Cezary Sikorski)
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Ciśnie mi się na usta - po lekturze - zdanie: Kto co lubi.
Sam do końca nie wiem dlaczego.
Jakoś tak - wybacz Marku.
To było dobre miejsce do poczytania w poniedziałkowy wieczór.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Marek
Posty: 182
Rejestracja: pn 16 sty, 2023

Post autor: Marek »

Dziękuję Leonku!