Selena

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Hexe
Posty: 1151
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

Selena


świat gra na nerwach
dziwne role
czasem ktoś podgląda
przez dziurkę od klucza
jak delikatnie
nawleka paciorki

`w cieniu dobrego drzewa`
po omacku szuka ludzi
nikt nie mówił że dioptrie
mają znaczenie
a jednak
wyszła z mroku

lewą nogą
kiedy śpią sowy
zegara nikt nie cofnął
a szkoda
byłaby młodsza
może piękniejsza

biały czy czarny
ziemię ma jedną
tylko
nie każdy
zobaczy


21.04.2024
Ostatnio zmieniony pt 26 kwie, 2024 przez Hexe, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7889
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Świetne chociaż szczególnie świetne świat który gra na nerwach dziwne role.
Zrobił mi ten wiersz a reszta doskonale wypełniła.
Przyjemność.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Hexe
Posty: 1151
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

:-D Leo - dziękuję za czytanie i komentarz. Pozdrawiam