wiosną naszej radości

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Anonymous

Post autor: Anonymous »

wielki obłok wchłaniał światło
pod nim pachniało morze
a my siedzieliśmy na plaży

obserwując kołowania mew
ciszę zagłuszającą krzyk syren
i delfina płodności który przyfrunął nagle

a potem jak gdyby nic
rafy koralowe legły nam do stóp
muszlom i perłopławom powiedzieliśmy kocham

w majową noc otoczyliśmy ramionami
morszczyny o twarzy człowieka
zdziwiony księżyc rozkładał skrzydła nad
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomasz Kowalczyk

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

[quote=""orzeszek1""]w majową noc otoczyliśmy ramionami
morszczyny o twarzy człowieka
zdziwiony księżyc rozkładał skrzydła nad[/quote]
Odniosłem wrażenie, że strofa jest niedokończona.

Pozdrawiam

Tomek
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Tomasz Kowalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Anonymous

Post autor: Anonymous »

masz rację, bo jeszcze miało być:
zdziwiony księżyc rozkładał skrzydła nad nami
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.