jedynie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alouette
Posty: 747
Rejestracja: wt 14 lip, 2009

Post autor: alouette »

sen o miłości
to jedyny luksus na jaki nas stać
drzwi raju dawno zamknięto
zresztą raju nie ma

iluzja
jedyne słowo
które jest prawdziwe

miłość cóż
to jedynie prawdziwe
złudzenie
to sen
którego właściwym biegiem jest
przemijanie

druzgocąca pobudka
na rozstaju dróg
nocy i dnia
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez alouette, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zbyt miękkie serce w klatce ze stali"
Awatar użytkownika
Mirek
Posty: 4116
Rejestracja: ndz 28 wrz, 2008
Lokalizacja: Terespol
Kontakt:

Post autor: Mirek »

[quote=""alouette""]druzgocąca pobudka
na rozstaju dróg
nocy i dnia[/quote]
hm ... a może bez ostatniego wersu?
druzgocąca pobudka
na rozstaju
dróg
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz.
zajrzyj pod podszewkę świata a dostrzeżesz kolory

czas to pieniądz
nie mam czasu
Tomasz Kowalczyk

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

[quote=""alouette""]
jedynie


sen o miłości
to jedyny luksus na jaki nas stać
drzwi raju dawno zamknięto
zresztą raju nie ma

iluzja
jedyne słowo
które jest prawdziwe

miłość cóż
to jedynie prawdziwe
złudzenie
to sen
którego właściwym biegiem jest
przemijanie[/quote]
Wytłuściłem powtórzenia, które niemiłosiernie chłoszczą utwór. Rzeczownik "złudzenie" jest synonimem "iluzji". Myślę, że niepotrzebnie powtarzałaś "iluzoryczny" wątek.
[quote=""alouette""]druzgocąca pobudka
na rozstaju dróg
nocy i dnia[/quote]
Ostatnią strofę widzę bez "tłuściocha".

Pozdrawiam

Tomek
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Tomasz Kowalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

[quote=""alouette""]sen o miłości
to jedyny luksus na jaki nas stać
drzwi raju dawno zamknięto
(...)
druzgocąca pobudka
na rozstaju dróg
nocy i dnia
[/quote]spodobały mi się te dwa fragmenty
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez megi, łącznie zmieniany 1 raz.
DOBREGO 2018
Awatar użytkownika
Anit
Posty: 269
Rejestracja: ndz 12 lip, 2009
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Anit »

[quote=""alouette""]iluzja
jedyne słowo
które jest prawdziwe

druzgocąca pobudka
na rozstaju dróg
[/quote]

I nie wiem gdzie mi iśc, i stoję blada

najwazniesze to umieć wrócić, gdy się pobładzi . jeśli jeszcze jest dokąd.


pozdrawiam :kwiat:
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Anit, łącznie zmieniany 1 raz.
czyny, nie słowa
Awatar użytkownika
alouette
Posty: 747
Rejestracja: wt 14 lip, 2009

Post autor: alouette »

dzięki za chwilkę zatrzymania
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez alouette, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zbyt miękkie serce w klatce ze stali"