Deszczowe sobotnie popołudnie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mirek
Posty: 4116
Rejestracja: ndz 28 wrz, 2008
Lokalizacja: Terespol
Kontakt:

Post autor: Mirek »

mówisz zwyczajnie
kocham
i dom cały w kosmos

to nic że chmury brudnoszare

w kuchni pachnie placek
drożdżowy ze śliwkami
i stygnie herbata
nalana do kubka fajansowego
tego z różą

otwórz okno
posłuchamy jak gada deszcz
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz.
zajrzyj pod podszewkę świata a dostrzeżesz kolory

czas to pieniądz
nie mam czasu
Awatar użytkownika
Beata
Posty: 646
Rejestracja: ndz 19 lip, 2009
Lokalizacja: Mazowsze

Post autor: Beata »

Zwyczajność, ale... wybacz Mirku, choć wybrałeś same ciepłe jej znaki, zbyt zwyczajnie oczywista.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Beata, łącznie zmieniany 1 raz.
błyszcz własnym światłem

***
"Dziś nie szuka nikt piękna... żaden poeta -
Żaden sztukmistrz - amator - żadna kobieta -
Dziś szuka się tego, co jest powabne,
I tego - co jest uderzające!" (Norwid)
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Nie sposób się nie zgodzić z Beatą.

razi mnie bardzo potoczność języka

[quote=""Mirek""]posłuchamy jak gada deszcz[/quote]

myślę, że śmiało można znaleźć zamiennik do słowa gada
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomasz Kowalczyk

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

[quote=""Mirek""]w kuchni pachnie placek
drożdżowy ze śliwkami
i stygnie herbata
nalana do kubka fajansowego
tego z różą [/quote]
Myślę, że ta strofa nabrałaby smaku placka drożdżowego ze śliwkami, gdyby była otoczona innym Słowem.
[quote=""Mirek""]mówisz zwyczajnie
kocham
i dom cały w kosmos [/quote]
Mam pewne opory przed kosmosem...

Pozdrawiam

Tomek
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Tomasz Kowalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.