na końcu było słowo

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

Zablokowany
Anonymous

Post autor: Anonymous »

na końcu było słowo




nigdy nie wchodź do tej samej rzeki
choćby wąż przybrał postać
kobiety



(Pustynia

Magdalena siedzi przy boku Jezusa
podgwizduje "bądź gotowy dziś do drogi"
oboje spoglądają w przepaść)


- przecież cię uratują
mam ze sobą tabletki

- daj spokój bejbe
mówiłem ci że cię nie chcę tego gówna



(anioły się spiły. Połowa z nich śpi.
Druga połowa próbuje znaleźć sygnał w swoich komórkach.
Beznadziejnie krażą po skale, a sygnału jak nie było tak ni ma.)

- no to kurwa zajebiście!
ale ostatnio nie skoczył,
więc może i teraz da radę...


(Boją się że nie zdążą dobrze wiedząc, że po pijaku
lata się znacznie gorzej.Powróćmy jednak do Jezusa. Jezus pragnie
coś wyznać swojej pannie)

- Madziu, daj łyka...


(Magdalena upija Jezusa. Potem kochają się, a on ma z nią
cztery spusty.Po jakimś czasie Jezus podchodzi na skraj przepaści
i udaje Hamleta, co dość komicznie mu wychodzi)

- być albo nie być, oto jest pytanie...
kto postępuje godniej: ten, kto biernie
stoi pod gradem zajadłych strzał losu,
czy ten, kto stawia opór morzu nieszczęść
i w walce kładzie im kres?


(Magdalena zaśmiewa się do rozpuku)

- wiesz co Jezu
ty to jednak jesteś pierdolnięty...


(Jezus wyciąga ręce i drze się ku niebu)

- A widziałaś kiedyś nie pierdolniętego Mesjasza?
... każdy Mesjasz jest pierdolnięty!... Po co to wszystko ratować?
Myślisz że warto?...


(po chwili dodaje już z trochę większą powagą)

Nie wiesz przez co musiałem przejść... zresztą...
spróbuj wytłumaczyć to wszystko mojemu ojcu...
nigdy nie daje mi wyboru... musi być tak jak on chce


(Jezus w końcu potyka się o swoje nogi.
spada w przepaść a anioły nie zdążają mu pomóc

Anioły płaczą hossanę. Gdy Jezus ginie ich skrzydła
rozsypują się w proch)


i nastał koniec
oczy drżące przed jej
jęzorem


FINE
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Myślę, że i tym wierszem powinna zająć się bliżej Administracja.



Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Jolanta Kowalczyk
Posty: 2823
Rejestracja: śr 17 wrz, 2008
Kontakt:

Post autor: Jolanta Kowalczyk »

Tu też kłania się paragraf 196 kk.


Pozdrawiam


Jola
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Jolanta Kowalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Zamykam temat do czasu przybycia Adminów
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.