Ada, to nie wypada!

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Nie wypada, boś za młoda!
- Nie wypada, boś dojrzała! -
więc chowała się po kątach,
nie szalała, chociaż chciała.

Teraz, kiedy wdzięk się sypie
jak przejrzała jarzębina
lub przywiędły kwiat na lipie,
czy szaleństwa czas zaczynać?

Siedzi Ada i rozmyśla,
rozpatruje za i przeciw:
- Ten i ów pewnie by wyśmiał,
stara baba i te rzeczy…

Z drugiej strony - jak nie teraz,
to już nigdy, taka prawda.
Zazdrośników niech cholera!
Wylatuję dzisiaj z gniazda.

Gdy w realu się nie uda,
poszaleję wirtualnie,
opracuję profil-cudo
i zamieszczę na e-Darling.

Choć raz jeden się zabawię,
wszak to grzech nie spełniać marzeń.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,