Villanella banalno-wiosenna

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Wiosną wszystko jest radosne,
kwitną kwiaty, krzewy, drzewa,
i dlatego lubię wiosnę.

Wiosną serce we mnie rośnie,
w rytmie cza cza bije zegar,
i to także jest radosne.

Gdy konwalie z parku niosę,
gdy słowiczy trel rozbrzmiewa,
jeszcze bardziej lubię wiosnę.

Do garażu chowam porsche,
wolę z psem po polach biegać,
bo to takie jest radosne.

Nawet wtedy, gdy nieznośne
jest czekanie, bo cię nie ma,
i tak bardzo lubię wiosnę.

Więc się nie dziw, że ja piosnkę,
choć banalną, wiośnie śpiewam,
w niej jest wszystko tak radosne.
Nie, nie kryję – kocham wiosnę.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,