Strona 1 z 1

Elua

: wt 23 wrz, 2008
autor: Mariola Kruszewska
Jedynym przykazaniem jakie Elua pozostawił swoim zwolennikom jest kochaj jak twoja wola.

: śr 08 paź, 2008
autor: Jolanta Kowalczyk
kochaj jak twoja wola.
Jedno z najtrudniejszych i najpiękniejszych przykazań, gdyż wiąże się z wiarą w człowieka i nadzieją, że dobro ostatecznie zwycięży. Łatwo jest kochać ludzi "na odległość", gorzej tych, którzy nas skrzywdzili, bo miłość zobowiązuje do przebaczania. Niech za przykład posłuży nam Elua, który, odrzucony przez najbliższych, zawieszony między Niebem a Ziemią, wypełnił swoją misję do końca...

Pozdrawiam

Jola

: czw 09 paź, 2008
autor: Mariola Kruszewska
Można też i tak - kochaj w sposób, w jaki chcesz, kochaj kogo chcesz. Gdy wypierasz się miłości, którą czujesz, gdy ją zabijasz w sobie, albo gdy udajesz miłość tam, gdzie jej nie ma- grzeszysz.

: pn 13 paź, 2008
autor: Jolanta Kowalczyk
[quote=""emde""]Gdy wypierasz się miłości, którą czujesz, gdy ją zabijasz w sobie, albo gdy udajesz miłość tam, gdzie jej nie ma- grzeszysz.[/quote]
Skoro nadal drążymy ten temat, to można i tak - Dekalog, piąte przykazanie : Nie zabijaj w drugim człowieku miłości.

Pozdrawiam

Jola :hejka:

: wt 14 paź, 2008
autor: Darkface
Ta miłość czasami to sama zabija... z pragnienia.