Strona 1 z 1

...tak myślę, o tym co złem nazywamy...

: pn 11 maja, 2009
autor: Irena
***

i złe może być lekiem
kiedy przyjdzie właściwą porą
w niewielkiej dawce


***

złe tak ująć słowem
by dobrem zaistnieć chciało

: pn 11 maja, 2009
autor: Mariola Kruszewska
Ja jestem częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wieczne czyni dobro.
Mefisto z Fausta

: wt 19 maja, 2009
autor: Sisley
Walkę ze złem, które jest w człowieku, winniśmy prowadzić nie
przez sądzenie drugich, ale przez sądzenie samych siebie.
Walka z sobą samym i prawdziwość wobec siebie samego to są środki.
za pomocą których oddziałujemy na drugich
(Albert Schweitzer)

: pn 25 maja, 2009
autor: Alicjazz
Do przemyślenia, do stosowania,
dobrze o złu, niełatwo a jednak się udało

pozdrawiam

: czw 16 lip, 2009
autor: alouette
to prawda- paradoksalnie i zło służy dobru w rękach prawych stanie się reakcją zwrotną ku dobru. Ale jesteśmy tylko ludźmi...