Tak sobie myślę

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

A wiesz, mundekwawa, że nie od Ciebie pierwszego słyszę taką nobilitację tej książki?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mariola Kruszewska, łącznie zmieniany 1 raz.
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
ALUTKA
Posty: 1972
Rejestracja: pt 12 lis, 2010

Post autor: ALUTKA »

a ja kiedyś napisałam sobie
taką wizytówkę :)

Pośpiesznie w Antkwariacie


Gra szklanych paciorków
pociąga Wilka Stepowego.
Im dojrzalsi tym młodsi
oto Mistrz i Małgorzata.
Dom dusz to Spuścizna Idioty,
grożą tam Setki lat samotności.
Mały Książe Gra w klasy
żonglując przy tym Mechaniczną pomarańczą.
Z szynką raz! Zawołał Listonosz.
Uciekaj króliczku wtórują Demian i Złotousty.
Lot nad kukułczym gniazdem
kończy się Pod wulkanem
wielką Siekierezadą
Pnin pozwala się uwieść Lolicie
łamiąc paragraf 22
Muzea i Kobiety!
- Witajcie w ciężkich czasach!

słowa, zdania, książki
tyle mądrości
szkoda , że tak niewiele rozumię
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez ALUTKA, łącznie zmieniany 1 raz.