Strona 1 z 1

Czekam na te chwile.

: sob 19 maja, 2012
autor: Biała mewa
Podaruj mi miłość,
wplecioną w Twe słowa, gesty, wyznania,
różą zdobioną, szczerą, wspaniałą.
Podaruj mi spacer,
ten jeden, jedyny, ten niezapomniany,
przez łąki i lasy, słońcem skąpany.
Podaruj mi serce,
małe, niewinne, czyste, wrażliwe,
gdzie rosną maki, czerwienią żywe.
Podaruj mi myśli,
szczere marzenia, niebem płynące,
te rozbudzone, ciepłem cieknące.
Podaruj mi noce,
długie, namiętne, zmysłowo boskie,
tanecznych wzlotów, westchnień rozkoszy.
Podaruj mi łzy,
krople Twych zmartwień, wzruszeń, radości,
i te ze smutku, tęsknoty miłości.
Podaruj mi dzień,
choć jeden przy Tobie, choć jeden prawdziwy,
aby był dla mnie, mej duszy szczęśliwy.

: sob 19 maja, 2012
autor: anelehd
:-)