Strona 1 z 1

*** (Upadłem)

: pn 16 wrz, 2013
autor: roztańczona
Upadłem.
To bolało.
Krew na skórze.
Brud na dłoniach.
Łzy spłynęły.
Wstać nie mogłem!
Chciałem tam już zostać…

Usłyszałem cichy głosik.
„Wstań. Musisz być silny.”
Lecz sam nie dałem rady.
Wciąż leżałem, choć wstać chciałem...

Przyszła Dłoń Pomocna.
Przygarnęła mnie w swe progi.
Wstać pomogła.
Brudy zmyła.
Wszystkie rany opatrzyła.
I została.
Już na wieki.
Wiem, że nie odejdzie nigdy.
Choćby wyschły wszystkie rzeki...
Tej przyjaźni nic nie zniszczy.

: wt 17 wrz, 2013
autor: Mariola Kruszewska
Eksperymentu nie dostrzegłam, zatem - próba literacka. Mało udana.

: pt 03 sty, 2014
autor: januszek
roztańczona,

PPPPiWa czyli
przeczytałem
pomyślałem
postanowiłem
przerobić
i
wystawiłem
a teraz

*

Pad(ło)

Uuuuuu!
padłem z nóg
Ból
Krew
Brud
Łzy
I niemożność wstania


A głosy murem:
" - Musisz być silny"
" - To tylko upadek"
" - Nic się nie stało"
" - Wstań!"
Przygwoździły do betonu ...

Przyszła dłoń:
Pomogła.
Obmyła.
Przygarnęła.

I została,
Przyjaźnią na :'mur - beton'
*
a teraz
jeśli taka była Twoja intencja
odsprzedam
ale ...
promocja tylko dzisiaj
a jutro (?)
:-) :rozyczka:

: wt 14 sty, 2014
autor: Maria
Upadłem.
Pomogli.
Wstałem.

:-) :-D